Summer Camp 2.0

May 29, 2017 in Aktiviti Semasa

summer CAmp 2.0 ( 2 )19 Mei 2017 –  Biro Pendidikan Masjid Jamek Kampong Baru dengan kerjasama Yayasan Dana Kebajikan  Muslim Malaysia [ YDKMM ]  telah mengadakan Program Summer Camp 2.0 Peringkat Masjid Jamek Kampong Baru selama 3 hari 2 malam bertempat di Masjid Jamek Kampong Baru. Program ini merupakan lanjutan dari Summer Camp 1.0 yang telah diadakan pada 17 Mac 2017 selama 3 hari 2 malam.

Program ini melibatkan pelajar-pelajar Tahun 6 dari SK Kampong Baru dan SK Jalan Raja Muda seramai 150 orang peserta. Sesi pendaftaran bermula seawal jam 6 petang pada 19 Mei 2017.

summer CAmp 2.0 ( 3 )Summer Camp 2.0 ini lebih menekankan aspek akademik dalam diri para peserta.

Antara modul yang telah dijalankan ialah aspek pengurusan masa yang efektif dalam kehidupan seorang pelajar. Turut diselitkan juga ialah tentang kaedah-kaedah pembelajaran yang lebih tersusun dalam diri setiap peserta berdasarkan kecenderungan pola berfikir para peserta.

Sepanjang program ini berlangsung , para peserta telah dibimbing oleh 18 fasilitator meliputi 6 slot ceramah yang disampaikan oleh 6 orang speaker

Turut hadir dalam majlis penangguhan program  ialah Guru Besar Sekolah Kebangsaan Jalan Raja Muda.summer CAmp 2.0 ( 6)summer CAmp 2.0 ( 4 )