SUMMER CAMP 1.0 MASJID JAMEK KAMPONG BARU

March 23, 2017 in Aktiviti Semasa

IMG_346317 Mac 2017 –  Biro Pendidikan Masjid Jamek Kampong Baru dengan kerjasama Yayasan Dana Kebajikan  Muslim Malaysia [ YDKMM ]  telah mengadakan Program Summer camp 1.0 Peringkat Masjid Jamek Kampong Baru selama 3 hari 2 malam bertempat di Masjid Jamek Kampong Baru.

Program ini melibatkan pelajar-pelajar Tahun 6 dari SK Kampong Baru dan SK Jalan Raja Muda seramai 150 orang peserta. Sesi pendaftaran bermula seawal jam 6 petang pada 17 Mac 2017.

DSC_2272Antara objektif ini diadakan ialah untuk menerapkan nilai – nilai positif dalam kalangan peserta tentang tanggung jawab sebagai seorang pelajar , anak dan penganut agama Islam.

Sepanjang program ini berlangsung , para peserta telah dibimbing oleh 18 fasilitator meliputi 6 slot ceramah yang disampaikan oleh 6 orang speaker.

DSC_2274Majlis Perasmian Penutup Program Summer camp 1.0 Peringkat Masjid Jamek Kampong Baru telah disempurnakan oleh Pengerusi Masjid Jamek Kampong Baru , YBhg Dato’ Hj Idris Shaari Bin Mat Aris.

Turut hadir dalam majlis penutup program tersebut ialah Guru Besar dari SK Kampong Baru dan SK Jalan Raja Muda.

DSC_2307Majlis berakhir kira-kira jam 1230 tengah hari