Solat Jumaat Bersama YAB Perdana Menteri Malaysia : Dato’ Sri Mohd Najib Bin Tun Abdul Razak Bersama Tetamu Khas : TYT Datuk Fahad Bin ‘Abdullah Al – Rashid , Duta Besar Arab Saudi Di Malaysia

August 12, 2015 in Aktiviti Semasa

solatbersamaPM-2015-326 Jun 2015 / 09 Ramadhan 1436 Hijrah – Warga Kampong Bharu khususnya jemaah Masjid Jamek Kampong Bharu cukup berbesar hati dengan kehadiran YAB Perdana Menteri Malaysia , Dato’ Sri Mohd Najib Bin Tun Abdul Razak untuk bersama-sama dengan para jemaah  bagi menunaikan Solat Jumaat.

Masjid Jamek Kampong Bharu turut diserikan dengan kehadiran Tuan Yang Terutama Datuk Fahad Bin ‘ Abdullah Al – Rashid  , Duta Besar Arab  Saudi di Malaysia . Beliau telah menyampaikan sumbangan berupa 1000 naskhah Al Quran kepada Masjid Jamek Kampong Bharu dan kurma yang diterbangkan khas dari Ladang Kurma Almarhum Putera Sultan Ibu  ‘Abdul Aziz Al Saud.

Turut hadir ialah Dato ‘ Mohamed Nazim Bin Tun Abdul Razak merangkap Timbalan Pengerusi Masjid Jamek Kampong Bharu.

YAB PM Malaysia , Dato ‘ Sri Mohd Najib Bin Tun Abdul Razak mendoakan moga masjid yang baru ini akan menjadi payung dalam memayungi silaturrahim mereka yang hadir ke Masjid Jamek Kampong Bharu ini.