Program Summer Camp 3.0

August 17, 2017 in Aktiviti Semasa

Program-Summer-Camp-211 Ogos 2017 – Biro Pendidikan Masjid Jamek Kampong Baru telah mengadakan Program Summer Camp 3.0 Peringkat Masjid Jamek Kampong Baru selama 3 hari 2 malam bertempat di Masjid Jamek Kampong Baru.

Program ini merupakan lanjutan dari Summer Camp 1.0 & 2.0 yang turut berlangsung di Masjid Jamek Kampong Baru Program ini melibatkan pelajar-pelajar Tahun 6 dari SK Kampong Baru dan SK Jalan Raja Muda seramai 141 orang peserta. Sesi pendaftaran bermula seawal jam 530 petang pada 11 Ogos 2017.

Para peserta Summer Camp 3.0 ini telah dibimbing boleh 4 orang guru pakar mata pelajaran dari Negeri Selangor. Mereka berempat telah bertungkus lumus bagi membantu para peserta membuat persiapan terakhir sebelum peperiksaan UPSR sebenar berlangsung.

Dalam program 3 hari 2 malam ini , para peserta telah menduduki ujian simulasi soala-soalan tahun lepas yang meliputi semua mata pelajaran yang diuji dalam Ujian Penialaian Sekolah Rendah [ UPSR]

Pihak Masjid Jamek Kampong Baru melalui Biro Pendidikan mengucapkan Selamat Maju Jaya kepada semua peserta Summer Camp ini.