Program Khatam Al Quran Dan Khatam Terawih @ Masjid Jamek Kampong Bharu

August 18, 2015 in Aktiviti Semasa

khatam-terawih-2015-413 Julai 2015 / 27 Ramadhan 1436 Hijrah – Setiap tahun menjelangnya 27 Ramadhan akan diadakan majlis Khatam Al Quran di Masjid Jamek Kampong Bharu bersempena dengan Nuzul Al Quran.

Pada tahun ini menyaksikan sebanyak 15 kumpulan  telah mengambil bahagian dalam Program Tadarus Al Quran sepanjang Ramadhan 1436 H / 2015 M ini.

Program ini dibahagikan kepada kumpulan lelaki dan wanita dimana setiap kumpulan dianggotai seramai 10 orang peserta.

Majlis diserikan dengan kehadiran Mantan Perdana Menteri Malaysia , Tun Abdullah Bin Ahmad Badawi dan Yang Teramat Mulia Tengku Datuk Seri Ahmad Shah Ibni Al Marhum Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah selaku Penaung Masjid Jamek Kampong Bharu serta anakanda baginda , Tengku Alana Iman Shahirah

Sedikit cenderahati telah disampaikan sendiri oleh Yang Teramat Mulia Tengku Ahmad Shah Ibni Al Marhum Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah kepada kumpulan lelaki manakala anakanda baginda , Tengku Alana Iman Shahirah telah menyampaikan cenderahati kepada kumpulan wanita.