Majlis Pelancaran Pencahayaan Masjid Jamek Kampong Baru

August 1, 2016 in Aktiviti Semasa

8KUALA LUMPUR 1 Julai – Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak telah menyem­purnakan Majlis Pelancaran Pencahayaan Masjid Jamek Kampung Baru

Dengan pencahayaan tersebut, suasana di dalam masjid berkenaan akan menjadi lebih indah dan ceria.

Selain itu, lampu pada menara jam akan berkelip-kelip setiap kali azan dilaungkan bagi menandakan masuknya waktu solat.

Projek pencahayaan dengan kos yang menelan belanja kira-kira RM1.5 juta tersebut dila­k­­­sanakan oleh Perbadanan Pemba­ngunan Kampong Bharu dan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL).

Komponen pencahayaan mem­punyai tujuh warna dan projek berkenaan disiapkan dalam masa dua bulan.

Turut hadir dalam majlis tersebut, Tun Abdullah Bin Ahmad Badawi , Mantan Perdana Menteri ,Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor ,Menteri Wilayah Persekutuan , Pengerusi Masjid Jamek Kampung Baru, Dato’ Hj Idris Shaari Bin Mat Aris dan Pengerusi Perbadanan Pembangunan Kampong Bharu (PKB), Datuk Affendi Bin Zahari