Majlis Ibadah Qurban & Aqiqah Masjid Jamek Kampong Bharu Besemperna Sambutan Hari Raya Aidil Adha 1435H / 2014M

October 8, 2014 in Aktiviti Semasa

raya-haji-2014-15 Oktober 2014, Ahad telah berlangsungnya Majlis Ibadah Qurban & Aqiqah Masjid Jamek Kampong Bharu 1435H/2014M.

Sesudah Solat Sunat Aidil Adha barulah majlis Qurban tersebut berlangsung sekitar jam 9:30 pagi di Perkarangan Masjid Jamek Kampong Bharu. Pada kali ini Masjid Jamek Kampong Bharu dapat mengumpulkan penyertaan sebanyak 12 ekor lembu semuanya untuk di Qurbankan pada majlis tersebut.

Bermula dari sembelihan, melapah, memotong dan menimbang daging – daging  lembu tersebut dilakukan secara berjemaah dan bergotong royong beramai-ramai bersama petugas-petugas masjid dan anak-anak Kariah Kampong Bharu.
Setelah selesai semuanya, agihan daging – daging lembu mula diagih sesudah Solat Zohor kepada para Jemaah dan anak-anak kariah kampong bharu.

Alhamdulillah, majlis berjalan dengan jayanya tanpa sebarang masalah & insiden yang tidak diingini.

Pihak Masjid juga amat berterima kasih kepada semua Ajk & kakitangan masjid, Petugas-petugas Ibadah Qurban, Khususnya anak-anak kariah Kampong Bharu yang terlibat bagi menjayakan program tersebut. Semoga secebis amal jariah kita semua diterima dan diredhai Allah, Amin Ya Rabbal A’lamin…