Kunjungan Hormat Lawatan Sambil Belajar dari AJK Masjid Kampong Berjaya

September 25, 2017 in Aktiviti Semasa

WhatsApp Image 2017-09-17 at 17.36.25.jpeg lawatan 1

17 September 2017 –  Pihak Masjid Jamek Kampong Baru telah menerima Kunjungan Hormat Lawatan Sambil Belajar dari AJK Masjid Kampong Berjaya , Alor Setar

Delegasi ini melibatkan 10 orang tetamu yang terdiri daripada Pengerusi , wakil Jawatankuasa dan wakil jemaah dari Masjid Kampong Berjaya. Antara objektif lawatan sambil belajar ini ialah untuk melihat struktur pentadbiran yang diamalkan di Masjid Jamek Kampong Baru untuk dipraktikkan di Masjid Kampong Berjaya

.

WhatsApp Image 2017-09-17 at 17.36.25.jpeg lawatan 2Pengerusi Masjid Jamek Kampong Baru , YBhg Dato’ Hj Idris Shaari Bin Mat Aris telah mengetuai wakil dari  Masjid Jamek Kampong Baru dalam menerangkan serba sedikit sejarah Masjid Jamek Kampong Baru dan struktur organisasi pentadbiran Masjid Jamek Kampong Baru kepada pihak  AJK Masjid Kampong Berjaya , Alor Setar.

Antara wakil Masjid Jamek Kampong Baru yang hadir ialah Pengerusi Masjid Jamek Kampong Baru YBhg Dato’ Hj Idris Shaari Bin Mat Aris ,Setiausaha  Us Hj Saifuzzaman Mohamed Salleh ,  dan barisan Jawatankuasa.

Lawatan sambil belajar tersebut bersurai kira-kira jam 6:30 petang

WhatsApp Image 2017-09-17 at 17.36.25.jpeg lawatan 3